Marketing Manager Benelux

Who are we?

Wie zijn wij?

Channable is de marktleider op het gebied van PPC & feed management in de Benelux. We bieden een intuïtieve, gebruiksvriendelijke oplossing voor zowel feed- als PPC-beheer waarmee online retailers, merken en bureaus wereldwijd kunnen verkopen en adverteren. Dagelijks helpen wij meer dan 6000+ klanten hun bedrijf naar een hoger niveau tillen.

In 7 jaar tijd is de Nederlandse startup in rap tempo uitgegroeid tot een bedrijf met een internationaal team van ruim 150 medewerkers. Hoewel we nog steeds een scale-up-vibe hebben, betekent werken bij Channable ook deel uitmaken van een professioneel bedrijf. We zijn marktleider in de Benelux en veroveren nu de rest van de wereld, met teams in de VS, DACH, Nordics, UK, Iberia, Frankrijk en Italië, (meestal) gevestigd in ons kantoor in Utrecht.

Om onze marktleiderspositie in de Benelux verder uit te bouwen zijn we op zoek naar een ervaren marketing manager. Een strategische denker met een ondernemende geest. Ben jij degene die de Benelux naar een volgende niveau tilt? Dan is deze rol iets voor jou.

Job description

Wat wordt jouw rol?

Als marketing manager Benelux ben je verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten van Channable in de Benelux. Van het maken van een strategisch marketingplan tot het creëren van naamsbekendheid en het opzetten van leadgeneratie campagnes, het organiseren van hybride evenementen, het opzetten van partnerships, het leiden van projecten en het schrijven van content die past bij de behoeften van onze persona's etc. Als marketing manager werk je nauw samen met je Sales en Customer Success collega’s. Je bent een sleutelspeler in het bereiken van ons doel om onze marktleiderspositie in de Benelux markt verder uit te bouwen.

In deze functie maak je deel uit van het globale marketing team en rapporteer je aan de teamleider country marketing. Meer in detail, zal je werken aan:

 • Het strategisch marketingplan definiëren en uitvoeren en vertalen naar de dagelijkse activiteiten;

 • Het organiseren van off- en online evenementen en Channable vertegenwoordigen op evenementen;

 • Het toezien op en ontwikkelen van marketingcampagnes op LinkedIn, SEA en met 3e mediapartners (externe blogs, affiliates etc);

 • Het opstellen van partner- en sponsorovereenkomsten met relevante media- en branche partijen zoals Emerce, Dutch Digital Agencies, IAB etc;

 • Het creëren van zoekmachine geoptimaliseerde content zoals blogs en social posts;

 • Het werken aan projecten als onderdeel van het wereldwijde marketingteam (denk hierbij aan campagnes rond bijvoorbeeld de feestdagen of een specifieke branche);

 • Het nauw samenwerken met het video & design team, de country marketeers en externe bureaus en freelancers.

Wie ben jij?

Als marketing manager hou je ervan om de lead te nemen, te zorgen dat er een strategisch marketing plan komt en vanuit daar allerlei activiteiten uit te voeren. Je bent in staat om aansprekende content te schrijven en te creëren die past bij de behoeften van onze doelgroepen. Daarnaast gebruik je strategisch denkvermogen en creativiteit om maximale impact te realiseren door samenwerkingen aan te gaan met relevante media partijen en agencies. Met jouw uitstekende projectmanagement- en communicatieve vaardigheden stuur je projecten, houd je deadlines in de gaten en zorg je voor een optimale samenwerking met Sales en Customer Success collega’s.

Meer concreet verwachten we van je:

 • 5-7 jaar ervaring in vergelijkbare marketing rollen;

 • Ervaring met het maken van digitale content en campagnes in een commerciële B2B omgeving;

 • Ervaring met het bijhouden en meten van impact van campagnes;

 • Uitstekende organisatorische en projectmanagement vaardigheden;

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

 • Je bent een sterke copywriter;

 • Bachelor's degree in communicatie, journalistiek, marketing of aanverwant vakgebied;

 • beschikbaarheid van 32 tot 40 uur per week.

Wat krijg je hiervoor terug?

 • Een goed salaris en tenminste 25 vakantiedagen, een perfecte work-life balance, flexibele werktijden en een bedrijfsbrede bonus die op kan lopen tot 10%.

 • Een uitgebreide onboarding zodat je de tool én je nieuwe collega’s goed leert kennen en je je snel thuis zult voelen;

 • Onderdeel zijn van een ‘platte’ organisatie met korte lijntjes, vrijheid in je functie, snel verantwoordelijkheid en een team dat openstaat voor jouw ideeën.

 • Een werkplek in ons sfeervolle pand in het centrum van Utrecht, waar je dagelijks een verzorgde lunch hebt. Het blijft niet bij lunch; onze heldin Alaa legt ons verder in de watten! Benieuwd? Check onze Instagram!

 • Vele extra arbeidsvoorwaarden: gratis Yoga-lessen, massages, een eigen bar, korting op sportclubs en een game kelder.

'For many companies, there is a professional facade you put on for work. I found at Channable that this quickly falls away. Colleagues become your friends and real, open conversations can take place. Because of this openness, I have had the opportunity to work in three positions, all within a year! This has led to tremendous growth for me professionally and I have been able to give my maximum effort to the company. Working, for me, is a learning experience and at Channable you are always encouraged to grow your talents.'

- Vanshj Seth, US Marketing Coordinator & Channacademy host.

Do you want to see more of Channable and your future colleagues? Check out our social media channels like Instagram or Linkedin, and the page about Channable's culture!

Procedure

Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief of -video via onderstaand sollicitatieformulier op. Solliciteer zo snel mogelijk en wij reageren binnen een week. We zijn benieuwd wat je aanspreekt in de baan en Channable, wat jij toe gaat voegen en waarom we jou moeten ontmoeten. De startdatum is in overleg, bij voorkeur zo snel mogelijk. De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een office tour.

Opmerking: De huidige ontwikkeling van het COVID 19 virus hebben geleid tot wereldwijde maatregelen. Channable heeft graag dat al zijn werknemers veilig en gezond zijn, om die reden zijn alle face-to-face afspraken uitgesteld. Gelukkig hebben wij wel een beetje verstand van videobellen, dus je kan gerust solliciteren bij ons. De gesprekken vinden alleen online plaats. Het kan door deze situatie zijn dat we wat later reageren dan normaal. We bedanken je voor je begrip en we hopen dat je nog steeds bij ons komt solliciteren!