HR Specialist

Who are we?

Op je sneakers naar kantoor, een verse bonen koffie erbij en je bent klaar om aan de slag te gaan met de internationale groei. Jij bent dé expert en sparringpartner voor onze commerciële afdelingen (Sales, Customer Success en Marketing). Je werk is afwisselend; van recruitment tot verzuim, van payroll tot praktische vragen over vakantiedagen. Onze informele start-up vibe geeft energie die je goed kunt gebruiken voor het opzetten en verbeteren van processen. Nog niet alles is set in stone; er is nog veel resultaat en succes te behalen. Klinkt dat als een mooie uitdaging voor jou? Lees dan verder.

Wie zijn wij?

Channable is 7 jaar geleden opgericht en in die korte tijd zijn wij marktleider in de Benelux geworden. Wij werken met 150 enthousiaste collega’s bestaande uit 25 nationaliteiten aan het makkelijker maken van het leven van marketeers en webshopeigenaren, wereldwijd! Ons team bestaat uit echte salestijgers, creatieve marketeers, briljante developers en enthousiaste supportmedewerkers.

Job description

Wat ga je doen?

Samen met 4 collega’s ben je verantwoordelijk voor alles wat met HR te maken heeft. Wat we precies doen? Wij werven en enthousiasmeren nieuwe collega’s, denken na over het nóg aantrekkelijker maken van Channable als werkgever en verbeteren continu onze processen (bijvoorbeeld onboarding en recruitment). Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen afdelingen. Zie hieronder wat dit precies inhoudt.

Jouw werkweek

Channable groeit en daarom zoeken wij iemand die op bijna alle gebieden meewerkt. Je moet het dus leuk vinden om met verschillende dingen bezig te zijn. Het gaat voornamelijk om:

 • Recruitment. Je schrijft vacatureteksten, behandelt sollicitaties, voert sollicitatiegesprekken en bent verantwoordelijk voor alle volgende stappen. Door jouw creativiteit en commerciële blik op recruitment werf en enthousiasmeer jij gemakkelijk nieuwe collega's.
 • Je bent het aanspreekpunt voor collega's met vragen over HR (je kunt vooral vragen verwachten over verlof, contracten, verzuim en salaris).
 • Als partner van de team leads bespreek je de status van recruitment, het welzijn van het team en adviseer je gevraagd en soms ook ongevraagd - maar uiteraard op een positieve manier - over de gang van zaken in hun team.
 • Verder verbeteren van interne processen. Onder het team verdelen we projecten, denk aan het verbeteren van de job page, implementeren van company values, efficiënter inrichten van tooling, progress reviews, etc.
 • Zelfstandig regel je andere zaken als verzuim, HR administratie, voorbereiding van de onboarding, goodbye meetings met vertrekkende collega's, payroll voorbereiden, job offers en onderhandelingen en juridische zaken als de 30% regeling aanvragen.
 • Meedenken over hoe wij de leukste werkgever worden in Utrecht en omgeving. Nog beter: ter wereld! Ondertussen bewaak je de positieve en informele sfeer en pak je verbeteringspunten met beide handen aan.

Wij doen dit voor onze 150 collega’s op onze hoofdvestiging in Utrecht. Naast onze locatie in Utrecht hebben wij een kantoor in Spanje en staan Berlijn en de US op de planning. We zijn niet voor niets 5e geworden bij de Deloitte Fast 50, dus much more to come!

Wie ben jij?

Je bent afgestudeerd aan het HBO/WO in de richting HR, Bedrijfskunde of Psychologie en je hebt 1 tot 2 jaar ervaring in een vergelijkbare HR rol. Ervaring in een internationale organisatie is zeker een pré. Verder:

 • Jouw enthousiasme is aanstekelijk en daarom werf jij moeiteloos nieuwe collega’s. In recruitment zet je door tot je hebt gevonden wie we zoeken.
 • Je hebt actuele kennis van Nederlandse wet- en regelgeving.
 • Soft skills wanted! Je voelt dingen goed aan en bent doortastend (softer dan dit wordt het niet), flexibiliteit is nodig in een continue veranderend bedrijf, een teamplayer, integer, betrouwbaar en je werkt gestructureerd.
 • Jouw kritische en frisse blik helpt ons verder. Je ziet onze blinde vlekken direct, maar draagt door jouw humor ook bij aan de sfeer.
 • Ons hele team, dus ook het HR team, groeit. Er gaan taken komen die nog niet duidelijk verdeeld zijn maar dat is voor jou geen probleem. Je pakt dan juist verantwoordelijkheid!

Meer praktisch

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je woont in (de buurt van) Utrecht of bent bereid dagelijks te reizen.
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat krijg je hiervoor terug?

 • Naast een salaris tussen de 2500-3500 euro per maand (afhankelijk van ervaring), tenminste 25 vakantiedagen, een perfecte work-life balance, flexibele werktijden en een bedrijfsbrede bonus die op kan lopen tot 10%.
 • Onderdeel zijn van een ‘platte’ organisatie met korte lijntjes, vrijheid in je functie, snel verantwoordelijkheid en een team dat openstaat voor jouw ideeën.
 • Een werkplek in ons sfeervolle pand in het centrum van Utrecht, waar je dagelijks een verzorgde lunch hebt. Het blijft niet bij lunch; onze heldin Alaa legt ons verder in de watten! Benieuwd? Check onze Instagram!
 • Vele extra arbeidsvoorwaarden: gratis Yoga-lessen, massages, een eigen bar, sportclubs en een game kelder. Misschien heb jij nog meer ideeën?

Starten tijdens corona

Uiteraard verwelkomen we je liever op kantoor, maar inmiddels zijn we ervaren met online onboarden van onze nieuwe aanwinsten. Je leert je collega's snel kennen door dagelijkse team meetings, bedrijfsbrede random coffee encounters en de mogelijkheid om soms op kantoor te werken. Massages en andere sportclubs zijn gepauzeerd, maar zodra we weer op kantoor werken komen deze terug! Maar zoals onze HR collega Britt (gestart op 1 januari 2021) zegt: "Iedereen is super sociaal en je leert zelfs nu veel mensen kennen!".

Procedure

Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief of -video via onderstaand sollicitatieformulier. Solliciteer zo snel mogelijk en we komen er binnen een paar dagen op terug. We zijn benieuwd wat je aanspreekt in de baan en Channable, wat jij toe gaat voegen en waarom we jou moeten ontmoeten. De startdatum is in overleg, bij voorkeur 1 juni 2021. De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een corona-proof office tour als je dit leuk vindt.


Contact by job agencies and recruiters will not be appreciated. Each recruiter or headhunter who approaches us agrees with a donation of € 250,- for Make-A-Wish.